Ga naar de website van Runningtherapie Zeeland

Nieuws


GROEPSINDELINGEN 2018

Beste allemaal, 
Bij deze deel ik de link naar de opgefriste groepen van de Loopgroep. Het betreft een omschrijving van wat wij eigenlijk al doen, maar wij hebben met name de gegevens voor groep 3 wat moeten bijschaven. We kwam erachter dat het minimumtempo op de lange afstanden voor onze trainers moeilijk vol te houden was zonder lichamelijke klachten. Om zelf geen blessures te lopen, werd er door sommige trainers al langer een iets hoger tempo gelopen van rond de 9 km/per uur. Ook merkten wij dat de meeste groep 3 lopers sneller gingen dan het minimum dat op de website stond. Na uitvoerig tussenoverleg met de betrokken trainers en uiteindelijk trainersoverleg met alle trainers twee weken terug hebben wij als Loopgroep besloten dat we de groepen moesten gaan upgraden. Hierbij hebben we gekeken naar de gegevens van de verschillende trainingen van alle groepen en naar onze en jullie doelstellingen. Hieruit zijn nieuwe groep ontstaan voor de duurlopen op zaterdag: geen groep 1, 2 en 3 meer, maar gewoon groep A, B en C zoals door de week. 


Wij snappen dat het voor sommige lopers van bijvoorbeeld groep D, die ook graag mee willen met de groep C duurlopen, het nu net iets te hard gaat. Afgelopen week heb ik hier al een aantal lopers op aangesproken en deze aanpassingen toegelicht.
De komende maanden (tot na de Venloop) zullen wij bij de duurlopen op zaterdag nog zoveel mogelijk rekening houden met alle lopers die er nu ook al lopen. In de tussentijd gaan wij trainingen van groep C en D zo inrichten dat als je de maandag en woensdag mee komt trainen je zal merken dat je ook sneller wordt. Het gaat er niet om dat je nu ineens keihard moet geen trainen; nee we gaan je meer begeleiden in het efficiënte lopen (zowel techniek als tempo) en we gaan je soms wat meer uitdagen. Misschien hebben sommigen gemerkt dat we daar al mee begonnen zijn! 
Belangrijk is dat je echt intensief en extensief blijft lopen. Luister hiervoor goed naar de instructies van de trainers en naar je eigen gevoel. 


Wat goed is om te weten voordat de aangepaste indelingen gaat lezen: 
De te lopen afstanden en snelheden van een groep hangen af van verschillende factoren. Omdat wij een loopgroep zijn proberen wij een soort indicatie mee te geven. Maar zoals in elke groep heb je altijd verschillende niveaus. Zo zou je elke groep ook weer kunnen verdelen in subgroepen, maar dat doen wij niet. We bieden 4 trainingsgroepen door de week en 3 op de zaterdag.

Snelheid en loopafstanden
De te lopen kilometers, het weer, ondergrond (zand-duinen-asfalt), het doel waar we naartoe trainen, de herstelstatus van de groep op dat moment etc etc hebben allemaal invloed op de snelheid. Werk je met gemiddelde snelheden, dan is dat nog lastiger, want op asfalt loop je een stuk vlakker op tijd dan door de duinen. Loop je door de stad, heb je weer stoplichten etc.. 
In groep B staat in het schema bijvoorbeeld een snelheid van 9,5 - 11 k/per uur. Dan zullen rustige lange duurlopen tijdens het lopen zo rond de 9,5 tot 9,7 km/per uur liggen en bij korte trainingen wellicht de 11 km/uur eens aantikken. Bij duurlopen door de duinen loop je gemiddeld minder snel dan de 9,5 km/per uur, maar gebruik je wel energie voor 12 km/per uur. Soms hebben we een duurloop met 5 versnellingen en ook dan zal weer een ander beeld ontstaan. 
Als er staat een marathon in 3:45 uur, dan geeft dat niet aan dat je deze zou moeten kunnen lopen in die tijd, maar zou je binnen deze groep wel kunnen trainen om dat te bereiken. Liep je voorheen 4:30 dan zou je in deze groep prima richting de 4:15 kunnen gaan trainen. 
Wij snappen dat het niet altijd even makkelijk is om de juiste aansluiting te vinden en dat er altijd lopers zijn die tussen de groepen vallen. Blijf er niet mee rond lopen en vraag je trainer om de mogelijkheden, of neem contact op met Anthony van den Berg: dat kan via mail info@loopgroepzeeland.nl of via mobiel 06 53 15 45 19 (spreek altijd je naam in)
Wij kunnen het niet iedereen 100% daar de zin maken, maar streven wel altijd naar een hoog percentage. Maar verder geven wij ook grenzen aan, daar willen wij ook duidelijk in zijn.

Mocht je hier iets over kwijt willen mail dan naar info@loopgroepzeeland.nl .
Vragen kan je via mail stellen of morgen bij de training. Bedankt allemaal.

Ga hier naar de groepsindelingen

Anthony van den BergLOOPGROEP LEDEN - OPGELET.. ben jij er bij Woensdag?
Aanstaande woensdag en zondag geef ik een gratis clinic aan halve / marathon lopers die nog niet bekend zijn met "onze" efficiënte manier van lopen. Met een kleine beetje theorie over waarom je je rustige duurlopen rustiger aan moet doen etc.. de basis is Start Running les 1 en 2 met het accent op lange afstanden. Heb je de SR nog nooit gehad of zou je deze heel graag mee willen doen, dan heb ik nog plaats voor 10 Loopgroep leden. Wel even aanmelden via het formulier hieronder..


Schema extra keer trainen START RUNNERS, staat online


GRATIS MARATHON CLINIC 

Ben jij ervaren halve marathon of marathon loper, of ga je dit jaar je eerste hele marathon doen, dan is deze clinic iets voor jou. In twee lessen geven wij advies over hoe je dat sneller en efficiënter kan doen met minder kans op blessures.
Wij laten je ervaren en zien hoe het makkelijker en sneller kan en hoe je blessures zoveel mogelijk kan voorkomen.
Minder belasting voor kuiten, hamstrings, bovenbenen, achillespezen en knieën. Maar ook wat achtergrond informatie over hoe je verstandig kan opbouwen richting een marathon.
Clinic dag 1 is in een sportzaal staat in het teken van efficiënt lopen en een stukje trainingstheorie.
Clinic dag 2 bestaat uit praktijk waarbij je leert makkelijker (efficiënter) te klimmen en op het strand te lopen.

Na deze clinic mag je een maand kosteloos komen meetrainen met halve - en hele marathon groepen van Loopgroep Zeeland. Naast de intensieve en extensieve trainingen door de week trainen wij op dit moment voor verschillende halve en hele marathons in het voorjaar (Venloop (!!) - City Pier City - marathon Rotterdam (!!), marathon Zeeuws-Vlaanderen) en najaar.

woensdagavond (19:30 - 21:30 uur) 24 januari 2018 - Theo Thijssen gymzaal Vlissingen (https://goo.gl/maps/G3ub3UnwNCP2)

zondagochtend (9:00 uur) op 28 januari 2018 - parkeerplaats opgang Boulevard
(https://goo.gl/maps/oyfw173w8d82)

Hierna kan/mag je een maand meetrainen met de trainingen van Loopgroep Zeeland. De duurloop trainingen zijn elke zaterdagochtend om 9:00 uur. Details op deze website.

Maximaal aantal deelnemers 30.

Aan deze cursus zitten geen verplichtingen. Deze cursus is NIET voor de startende hardloper. Maar voor lopers die al minimaal afstanden van 15 tot 20 km lopen of ervaren zijn met halve en hele marathons. Kijk voor groepsniveau op zaterdag op onze website: http://www.loopgroepzeeland.nl/trainingstijden.php

GEEN KOSTEN
De kosten worden voldaan door de Stichting Samen in Beweging. De trainingen worden gegeven door Anthony van den Berg (hoofdtrainer Loopgroep Zeeland, specialist in efficiency running, trainer au, Running Therapeut) en door een of twee ervaren marathon trainers van Loopgroep Zeeland.

AANMELDEN KAN ALLEEN VIA DEZE LINK!

 


Training oranjezon - Oostkapelle - Vrouwenpolder !!


Tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder ligt het prachtige natuurgebied Oranjezon. Zaterdag 13e starten we daar om 9:00 uur op de parkeerplaats. 
Let op : entree 1 losse euro!! Vergeet deze niet.
Heb je trail schoenen, dat moet je deze zeker aandoen. Meer info klik hier

 Nieuwe 1e KW 2018 AGENDA staat online bij AGENDA!VENLOOP IS VOL


VENLOOP 25 maart 2018 - FORMULIER AANMELDEN

Op zondag 25 maart 14:00 uur willen wij met zoveel mogelijk lopers deelnemen aan de VENLOOP. Dit is een halve marathon in Venlo. De Venloop was ook dit jaar weer in 1 dag uitverkocht. Dit blijkt namelijk een fantastisch evenement te zijn!! (Vraag maar aan John Pleijte)

Nadat ik contact heb gezocht met de organisatie zijn we tot een leuke samenwerking gekomen. De Venloop kwam met de vraag of wij als Loopgroep Zeeland ambassadeur zouden willen zijn van de provincie Zeeland. De halve marathon is dit jaar het officiële NK en zodoende leek het ze leuk om uit elke provincie een groep - team te volgen.
Ik zal hiervoor dan een aantal vlogs maken voor de Venloop organisatie.. Wij hopen natuurlijk met een bus vol Loopgroep Zeeland ambassadeurs richting Venlo te gaan!
Wij organiseren dit jaar geen trip naar CPC en zullen deze halve meenemen in ons marathon schema richting Rotterdam.
De kosten zijn 23,50 voor de deelname. De start nummers halen we dan daar op. Natuurlijk willen we net als bij Bruggenloop en City Pier City bus vervoer en eten regelen. Rond dezelfde kosten (bus rond 20 en eten rond 23 euro). Maar dat moeten we allemaal nog uitzoeken.

We gaan sowieso en de invulling volgt nog. Ik moet de organisatie een formulier aanleveren met de volgende gegevens, omdat de officiële inschrijving al gesloten is :

VUL DIT FORMULIER IN (KLIK HIER)

 


LOOPGROEP ZEELAND OP LOOP REIS !!
Waar je deze winter lekker voor kan trainen.
Het aankomende jaar hebben wij weer goede voornemens.
Zo zullen wij voor onze lopers een aantal loopjes organiseren (soms met busreis, soms carpoolen). De krenten uit de pap zullen we maar zeggen en waarvoor wij zullen trainen. Hier alvast een paar loopjes op een rij, zodat je eventueel kan inschrijven en of vrij houden.
Later over elk evenement meer informatie

ZONDAG 25 MAART 2018 VENLOOP - VENLO (morgen meer hierover op facebook)
Deze loop was binnen 1 dag vol, maar mij mogen exclusief nog meedoen met Loopgroep Zeeland, waarbij wij Zeeland mogen vertegenwoordigen. Aanmelden kan alleen nog via mij, en dat formulier volgt deze week. Deze halve marathon is een officieel NK. Maar ook een enorm leuke halve marathon. We plannen deze in plaats van CPC. Al sta je vrij om CPC te doen natuurlijk. We zetten deze Venloop in ons marathon schema voor Rotterdam. En we maken er een leuke dag van!
https://www.venloop.nl/programma

ZONDAG 8 APRIL 2018 - MARATHON ROTTERDAM
We trainen hier naar toe...
http://www.nnmarathonrotterdam.nl/

ZONDAG 22 APRIL 2018 - 10 MILES ANTWERPEN - België
EEN AFSTAND VOOR IEDEREEN!! Ik garandeer dat ieder Loopgroep Zeeland lid deze afstand aankan! Mits je 9 km per uur kan trainen. Zolang je het opbouw schema op zaterdag volgt. Ik daag je dan ook uit!Beste allemaal in 2018 willen wij met zoveel mogelijk lopers meedoen met de 10 Miles van Antwerpen. Dit omdat er ook genoeg lopers zijn die een halve of hele marathon te ver vinden. We gaan trainen voor deze 10 miles!
Deze loop is een geweldig evenement op nog geen uur rijden. Ik heb hiervoor een GROEPS aanvraag gedaan. Dat wil zeggen dat je je met een groeps code kan aanmelden.
Omdat het mij leuk lijkt om allemaal in het zelfde startvak te vertrekken heb ik de streeftijd van 1:10 aangeklikt. Als jullie dat ook doen kom je als het goed is allemaal in dezelfde snelle (!!) wave. Ipv iedereen in een andere wave. Ik heb zonet geprobeerd in te schrijven. Maar mijn inschrijving doet wat raar. Ik heb inmiddels wel al de LOOPGROEP ZEELAND CODE : LOOP12813 (dat zou moeten werken)
Met die code kan je jezelf inschrijven bij onze groep! Dus niet individueel. Als het goed is loopt dan de betaling via de Loopgroep en staan wij samen aan de start!
http://www.sport.be/antwerp10miles/2018/nl/

ZATERDAG 23 JUNI 2018 -Runners Lab Midzomernacht Run Gent - België
Website update nog niet beschikbaar
http://www.sport.be/midzomernachtrun/2017/nl/

ZONDAG 15 JULI 2018 - La Chouffe Trail België
Een van de leukste trails die er is.. zegt men.
http://www.sportevents.eu/trailrunseries/.../la-chouffe-trail/

 Trainer Frans Lemsom is zondagmiddag te midden van zijn gezin overleden. Dit nog geen 6 maanden na het verpletterende bericht dat Frans een ongeneselijke hersentumor had. Frans we gaan je missen!

Frans zal vrijdag in besloten kring gecremeerd worden. Het adres van zijn gezin ; westerzicht 600, 4385BV, Vlissingen .

 


TRAINING MAANDAG 11 DECEMBER AFGELAST

De training gaat vanavond niet door ivm het winterse weer. Veiligheid staat voorop! Ga je toch lopen, doe dan voorzichtig! Want hoe leuk het ook is, de risico's zijn 's avond een stuk groter.
Tot woensdag!


INSCHRIJVEN 10 MILES ANTWERPEN. 22-04-2018

EEN AFSTAND VOOR IEDEREEN!! 
Ik garandeer dat ieder Loopgroep Zeeland lid deze afstand aankan! Zolang je het opbouw schema op zaterdag volgt. Ik daag je dan ook uit!

Beste allemaal in 2018 willen wij met zoveel mogelijk lopers meedoen met de 10 Miles van Antwerpen. Dit omdat er ook genoeg lopers zijn die een halve of hele marathon te ver vinden. We gaan trainen voor deze 10 miles!

Deze loop is een geweldig evenement op nog geen uur rijden. Ik heb hiervoor een GROEPS aanvraag gedaan. Dat wil zeggen dat je je met een groeps code kan aanmelden.

Omdat het mij leuk lijkt om allemaal in het zelfde startvak te vertrekken heb ik de streeftijd van 1:10 aangeklikt. Als jullie dat ook doen kom je als het goed is allemaal in dezelfde snelle (!!) wave. Ipv iedereen in een andere wave. Ik heb zonet geprobeerd in te schrijven. Maar mijn inschrijving doet wat raar. Ik heb inmiddels wel al de LOOPGROEP ZEELAND CODE : LOOP12813 (dat zou moeten werken)
Met die code kan je jezelf inschrijven bij onze groep! Dus niet individueel. Als het goed is loopt dan de betaling via de Loopgroep en staan wij samen aan de start!

 

http://www.sport.be/antwerp10miles/2018/nl/

 

 


Beste deelnemer aan de Bruggenloop Rotterdam 2017,

EVEN EXTRA AANDACHT VOOR DE AANPASSINGEN

Leuk dat je mee gaat met de Bruggenloop 2017.

Hierbij de AANGEPASTE  informatie mbt programma.

Wij  vertrekken eerder omdat de start ook eerder is!

Loop je in WAVE 1, zorg dan dat je je loopkleding al aan hebt in de bus. Zodat je bij welke vertraging dan ook, wel gelijk kan starten.

En eventueel je tas etc aan iemand anders kan geven voor in de kleedruimtes.

PROGRAMMA  BRUGGENLOOP  LOOPGROEP ZEELAND

Zondag 10 december 2017

12:05 uur aanwezig!

12:15 uur vertrek Brouwenaarstraat Vlissingen (achter stadhuis-Vlissingen) richting De Kuip Rotterdam

13:45 uur aankomst De Kuip Rotterdam

14:30 uur Wave 1 aanwezig startvak!  PIET SMITKADE (anders dan normaal)

15:00 uur startschot wave 1 (rood)

15.15 uur startschot wave 2 (groen)      

15.30 uur startschot wave 3 (blauw)

15:45 uur startschot wave 4 (geel)

let op tijd limit 2 uur ! (uiterlijk 17:45 uur binnen)

Het sportcentrum heeft een gezellig restaurant waar je kan bijkomen en kan wachten op de rest van de lopers.

18:45 uur lopen we via de bus (voor tassen) naar Bennie Beer

19:00 uur gereserveerd bij  Bennie Beer

21:00 max  uur vertrek met de bus naar Vlissingen

+/- 22:30 uur aankomst Brouwenaarstraat Vlissingen

TIP: plastic zak, regenponcho - oude weggooi trui mee ivm kou-regen

30 min voor aanvang  opstellen in startvakken

Net als de afgelopen jaren zijn er 2 kleedkamers (incl. warme douche) gereserveerd in het Topsportcentrum Rotterdam tegenover De Kuip. Je kan je hier omkleden voor de wedstrijd en je spullen achterlaten, deze kleedkamers gaan op slot. Nadat je gefinisht bent kan je direct naar de kleedkamer om te douchen, supporters (snelle lopers) van LGZ zorgen dat de 1e dame en 1e heer bij binnenkomst de sleutel krijgen.  Wie dat is hoor je in de bus!


Zodra iedereen fris gedoucht is gaan we lopend naar Bennie Beer (100 mtr.) voor een welverdiende maaltijd om daarna met de bus richting huis te gaan.

Met sportieve groet,

Anthony van den Berg
06 53 15 45 19

 

 

 


11 NOVEMBER DUURLOOP TRAININGEN - OOSTKAPELLE

Zaterdagochtend (11 november 2017 9:00 uur) start de training vanaf het parkeerterrein aan de Duinweg te Oostkapelle (vóór de duinovergang naar strandpaviljoen "De Piraat"). Locatie: https://goo.gl/maps/R8KRg3WYEuv    


START RUNNERS INFO 

Beste Start Runner,

Wij hopen dat je de afgelopen 6 weken (6 lessen) als positief hebt ervaren. Wij hebben weer met veel plezier de Start Running gegeven.

PROEFTIJD AANMELDEN

We nodigen je uit om je aan te melden voor de gratis mee train periode van vier weken:

http://www.loopgroepzeeland.nl/inschrijfformulier.php

Je kan dan tot 6 december 2017 kosteloos en zonder verplichting (!!) kijken of het lopen bij Loopgroep Zeeland iets voor je is.

Je bent in deze proef periode tot niets verplicht. En ook je aanmelding verplicht je tot niets, wij willen alleen weten hoeveel lopers wij ongeveer kunnen verwachten de komende tijd.

NIVEAU EN AANSLUITING

Elke niveau is welkom in de proefperiode!

Ben je nog niet in staat om 7 a 8 km achter elkaar te lopen dan adviseren wij je om nog niet met groep D mee naar buiten te gaan en niet deel te nemen aan de ochtend groep. Elke trainings avond loopt er 1 groep buiten de atletiekbaan, dat betreft meestal een duurloop. Kan je wel al die 7-8 km achter elkaar lopen met 8,5 a 9 km per uur dan ben je natuurlijk van harte welkom mee naar buiten te gaan. Neem wel altijd even een reflectie hesje mee en lampje als je ziet dat jou groep buiten de baan traint. Deze hebben wij eventueel ook te leen.

Het trainingsschema kan je vinden op onze website : http://www.loopgroepzeeland.nl/agenda.php . Hierin staat ook wanneer de groep 's avonds buiten de baan traint.

NIVEAU NA PROEFPERIODE

Let wel even op het minimale niveau waar je bij groep D aan moet voldoen om definitief aansluiting te hebben bij de Loopgroep. http://www.loopgroepzeeland.nl/doelgroepen.php (dit is niet van toepassing in de proef periode)

*Om lekker mee te kunnen trainen in deze groep is een minimale snelheid van 8,5 km per uur en 30 minuten aan één stuk kunnen hardlopen wel een pre. Verder moet je minimaal twee keer per week hardlopen (ook 20 minuten voor jezelf hoort hierbij). Om lekker te kunnen trainen bij Loopgroep Zeeland* ( Heb je hier vragen over mail mij dan of vraag het tijdens een training).

WANNEER TRAINEN?

Je bent bij ons altijd vrij om te komen wanneer je wilt, je zit nooit vast aan een dag en je hoeft jezelf niet aan of af te melden voor lessen.

trainingstijden deze winter periode.

Maandagochtend 9:00 uur - kanovijver

Maandagavond 19:30 uur - atletiekbaan

Woensdagochtend 9:00 uur - kanovijver

Woensdagavond 18:45 uur - atletiekbaan

Zaterdagochtend 9:00 uur - kanovijver (duurloop - afstanden)

De zaterdagochtend  groep is een duurloop groep. Geen 'normale' training zoals door de week. Wil je hierbij aansluiten dan verwachten wij dat je al meer ervaring hebt op de lange afstanden en dat je op de hoogte bent van de afstanden en het tempo dat we dan lopen. (zie ook website : http://www.loopgroepzeeland.nl/trainingstijden.php en de agenda)

Mocht je toch besluiten geen gebruik te maken van deze proefperiode, dan danken wij je alvast voor het vertrouwen in Loopgroep Zeeland .

Voor nu tot morgen, maandag of woensdag!

Heb je een vraag, bel of e-mail gerust.
Met sportieve groet en hopelijk tot ziens,

 

Anthony van den Berg
06 53 15 45 19

Loopgroep Zeeland    

 


ALTRA TESTEN? VUL DAN IN;

Voor mij om een idee te krijgen! Graag even invullen als je de ALTRA een keer wil proberen.
https://goo.gl/forms/6cg3vA9HiWUlKdxw2

Meer lezen over ALTRA RUNNING? 
http://www.altrarunning.nl/NL/home

 

 


AGENDA 4e KWARTAAL 2017
De nieuwe agenda staat weer online.
Wij hopen dat we jullie weer veel mogen zien. Aanstaande woensdag (11 okt) starten de avond trainingen weer op de baan. Aanstaande zaterdag (14 okt) gaat de wintertijd ochtend training in en starten we om 9:00 uur vanaf de kanovijver.

http://www.loopgroepzeeland.nl/agenda.php


MAANDAG 9 OKTOBER

Geen training ivm kustmarathon weekend

Woensdag 11 oktober starten de avond trainingen weer vanaf de Altetiekbaan! 18:45 uur.

 


SCHEMA VOOR DE KUSTMARATHON


 


TRAINING NEELTJE JANS
DUURLOPEN ZATERDAGOCHTEND 16 SEPT
NEELTJE JANS - ZOUTELANDE met tussen opties!
Vertrek uiterlijk:
08.30 uur
Zoutelande parkeerplaats voetbal velden (na de Emte)

08.45 uur
Domburg - parkeerplaats gemeente hui

08.55 uur
Oostkapelle -parkeerplaats Piraat

9:05 uur
Oranje Zon parkeerplaats (Tussen Oostkapelle - Vrouwenpolder) 


GEPAST BETALEN - BIJ VOORKEUR ENVELOPJE MET 5 EURO AAN CHAUFFEUR


TRAINING WOENSDAGAVOND 13 september GAAT NIET DOOR!
Vanavond geen training. Twee uur geleden was er nog niets aan de hand, maar buienradar laat een grillig beeld zien van onweersbuien die onverwachts kunnen ontstaan. Hierin gaan we geen risico nemen. Misschien valt het mee en waai je alleen uit je jas.. maar daar ga ik na afgelopen maandagavond niet vanuit! fijne avond... voor de marathon lopers.. van rust word je beter! Geniet ervan!


BRUGGENLOOP 2017 

Op 10 december willen we weer met een grote groep naar de BRUGGENLOOP ga jij mee? 

Meld je dan aan via het inschrijffomulier. Let op, dit gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen! 

https://goo.gl/forms/kQTyR74wRPR750G63

 

Inschrijven voor de Bruggenloop zelf, moet je zelf doen via : http://www.bruggenloop.nl/


TOURINGBUSVERVOER 16 SEPTEMBER 2017

DUURLOOP NEELTJE JANS ZOUTELANDE (en andere afstanden)
Zaterdag 16 september is de generale repetitie van de Kustmarathon. De start is om 9:30 uur vanaf parkeerterrein Deltapark
Neeltje Jans.
Een duurloop inclusief drankposten naar
Oostkapelle (17km),
Domburg (21km) en
Zoutelande (32km).
Je kan dus zelf je afstand kiezen en alle groepen kunnen meedoen.
Evenals vorige jaren willen we (voorafgaand aan de loop) een bus inzetten voor het vervoer naar Neeltje Jans. Dit alleen bij minimaal 25 deelnemers. Kosten: € 5,00 p.p.
Interesse? Vul onderstaande poll in op facebook (of mail naar info@loopgroepzeeland.nl) waar jouw belangstelling naar uitgaat. (betalen doe je aan de buschauffeur)

ja, ik rij mee vanaf Oranje Zon 9:05 uur

ja, ik rij mee vanaf Zoutelande 8:30 uur

nee, ik ga met eigen vervoer maar loop wel van Neeltje Jans naar Zoutelande

ja, ik rij mee vanaf Oostkapelle (Parkeerplaats Piraat) 8:55 uur

ja, ik rij mee vanaf Domburg 8:45 uur

 


TRAININGEN - OOSTKAPELLE
Maandagavond (4 sept 2017) en woensdagavond (6 sept 2017) starten de trainingen vanaf het parkeerterrein aan de Duinweg te Oostkapelle (vóór de duinovergang naar strandpaviljoen "De Piraat").
Locatie: https://goo.gl/maps/R8KRg3WYEuv
De ochtendtrainingen starten vanaf de kanovijver!


LUISTER NAAR DE SIGNALEN !!
Vol enthousiasme stort je jezelf op het lopen. Je eerste 10 km, je eerste halve marathon of als je echt niet helemaal goed bij je hoofd bent, zelf de hele marathon ;-) . De trainings afstanden worden groter en je belasting wordt groter. Sommige trainen hier jaren naar toe, sommige lopers besluiten zelfs op 1 januari dat ze de kustmarathon willen lopen. Bij de Loopgroep hebben we een prachtig schema waarbij je, als je drie keer per week komt, de marathon zou moeten kunnen lopen. Door de week intensief en extensief afwisselen en in het weekend de duurlopen die steeds een beetje langer worden. Het is een algemeen rooster waarbij wij kijken naar het gemiddelde niveau van de groep. Naarmate de afstanden en de belasting toenemen heb je meer herstel nodig. Let dan goed op je signalen.
Signalen van je lichaam zijn waarschuwingen die je niet moet negeren!! Volg niet blindelings het schema of de groep. Blijf alert op je eigen signalen. De ervaren loper die al jaren marathons loopt zal ander soort "klachten"ervaren dan de beginnende loper. Maar luister altijd naar je lichaam en meld je pijntje of stijve spieren bij je trainer. Okay, na 30 km mag je best wat spierstijfheid ervaren. Maar loop je op zaterdagochtend, dan moet die spierpijn op maandag wel weg zijn. Zo niet? Dan is dat je eerste signaal, je lichaam heeft meer rust nodig.
Dus sla maar eens een training over. Dat je dan een training mist is geen enkel probleem. Je lichaam is nog aan het herstellen en als je je spieren nog een extra dag rust geeft, wordt je alleen maar beter.
Wil je toch iets doen? Ga dan lekker fietsen, zwemmen of naar de sport masseur (onderhoud).
Heb je op zaterdag een wedstrijd gedaan, ga dan op maandag als je je weer fit voelt, een rustig rondje lopen, of neem een andere groep.. train je normaal mee met groep B, loop dan eens mee met C. Pas je training aan op je signalen. Moe? Even gas terug dus! Ben je voor een PR gegaan op zaterdag ben je maandag nog stijf, NIET LOPEN op maandag!
Als startende marathon loper zullen pezen ook iets sneller van slag zijn. Let dus bijvoorbeeld op bij stijve achillespezen. Dit soort pezen herstellen erg langzaam en doorlopen is geen optie. Het wordt daarna alleen maar erger. Sommige met name pees (achillespees , hielspoor) gerelateerde klachten kunnen bij verwaarlozing zeer lange uitschakeling betekenen. Een weekje of twee weekjes rust nemen kan dan veel slimmer zijn. Blijf niet lopen met je klachten, omdat je denk dat het er wel bij zal horen. Beetje vermoeidheid, beetje spierstijfheid natuurlijk...maar pijn NEE!
Hebben je schoenen nog genoeg demping? Zitten je schoenen wel goed? Op lange afstanden vragen die je niet moet negeren. Vergeet vooral niet te rekken na de training! Neem daarvoor de tijd. Zorg na de training voor herstel drank (chocolade melk of eiwitten met koolhydraten (!!) voor sporters)
Je gaat de komende weken 3 uur, ruim DRIE UUR hardlopen als je mee gaat doen aan de marathon. Zorg goed voor jezelf. En luister naar de signalen.
Is het te vroeg deze marathon? Laat je dan niet gek maken! Niet doen, als je geblesseerd raakt kan het lopen voor heel lang klaar zijn. Luister naar je lichaam!
Heb je vragen bel mij Anthony van den Berg 06 53 15 45 19 (altijd inspreken als ik niet opneem), vraag het je trainer of maak een afspraak met Nancy Burger onze fysio 06 14 80 73 74.
Verder is dit een goeie periode om een afspraak te maken met een sport masseur ook als je geen klachten hebt, dit is super voor je herstel (onderhoud). Dan kan met Robert-jan Sies 06 51 17 71 53 of bijvoorbeeld met Ellen de Bert 06 28 24 60 36

 


BETALING DUURLOOP BRESKENS

Betaling aan STICHTING SAMEN IN BEWEGING (dus NIET Loopgroep Zeeland) ovv van je
VOOR-ACHTERNAAM en DEELNAME DUURLOOP BRESKENS (graag volledig)
REKENINGNUMMER STICHTING:
NL77 RABO 0325 7879 13

Sta jij op deze lijst dan zijn de kosten 10 euro!

Staat er achter je naam dat je alleen met de bus meegaat, dan zijn de kosten 6,50 euro! Niet meegaan is zoals eerder aangegeven helaas wel betalen. Let op, voor de boot moet ik 7 losse retour kaartjes kopen, voor groep 2 en 3 beide heb ik 2x18 kaartje gekocht. Dat wil zeggen dat je op de terug weg op de zelfde tijd de boot moet nemen. Loop je niet meer met groep 2 mee maar met groep 3 dan moet je of wachten, of een paar euro betalen voor een enkeltje Breskens - Vlissingen (omdat je een boot eerder neemt). Vergeet voor de zekerheid dan ook niet een paar euro mee te nemen.
Op dit moment zou deze regel niet opgaan voor 2 lopers vanuit groep 2, omdat er 2 lopers helaas niet meer mee kunnen met groep 3. Deze tickets zijn wel al betaald. Waardoor je kan doorschuiven naar groep 3 en ook mee terug kan op dat kaartje.
Hieronder nog even het globale schema. KOM OP TIJD, WANT DE BOOT WACHT NIET!

INFORMATIE DUURLOOP BELGIE - NEDERLAND
15 JULI 2017
Verzamelen Breskens 7:30/7:35 uur (kom op tijd de boot wacht niet)
afvaart Vlissingen 7:48 uur - Breskens 8:11 aankomst - zsm richting bus die klaar staat!
Bus richting Zwindorp 8:15 - 8:20 uur - aankomst Zwindorp rond 8:45 uur
GROEP 3 loopt vanaf Zwindorp
Bus richting Knokke aankomst rond 9:00 - 9:15 uur
GROEP 1 & 2 vanaf Knokke - Boulevard
vertrek punten staan op kaart
http://afstandmeten.nl/index.php?id=1999771 (globale route)
retour verwachte tijden aankomst Breskens
- groep 3 - rond 10:45 uur - boot 10:48 of 11:18 uur (Vlissingen 25 minuten later)
- groep 1 - tussen 11:30 en 11:45 uur - boot 11:48 of 12:18 (Vlissingen 25 minuten later)
- groep 2 - tussen 12:00 en 12:15 uur - boot 12:18 (Vlissingen 25 minuten later)
Bij deze de deelnemerslijst zoals deze nu bij mij bekend is. In deelnemers die deze week hebben afgezegd. Aan de hand van deze lijst zijn de boot tickets bestellen. Klopt het niet dan heb je vandaag nog de tijd om te reageren! De bus is al betaald en staat klaar.

Nelleke Bosscha Knokke - Breskens groep 1
Anthony van den Berg Knokke - Breskens groep 1
Danny Dijke Knokke - Breskens groep 1
Marc Wijne Knokke - Breskens groep 1
Marian van Dijk Knokke - Breskens groep 1
Marko Verkaart Knokke - Breskens groep 1
Stephan Jozwiak Knokke - Breskens groep 1
7 BUS 7 BOOT


Angelique Harinck Knokke - Breskens groep 2
Cindy den Hollander Knokke - Breskens groep 2
Dore Knokke - Breskens groep 2
Hans Lievense Knokke - Breskens groep 2
Hennie van Eijbergen Knokke - Breskens groep 2
Jan Bakker Knokke - Breskens groep 2
Jean-Pierre Maas Knokke - Breskens groep 2
Johnny Dooms Knokke - Breskens groep 2 (niet met de boot)
Jolanda Bilderbeek Knokke - Breskens groep 2
Jörgen Peer Knokke - Breskens groep 2
Leon Knokke - Breskens groep 2
Leon Verlinde Knokke - Breskens groep 2 (niet met de boot)
Maria Vierthaler Knokke - Breskens groep 2
Mariette van Vliet Knokke - Breskens groep 2
marjan de schipper Knokke - Breskens groep 2
Marjan Ririhena Knokke - Breskens groep 2
Monique Rijkse Knokke - Breskens groep 2
Nicky Sherrington Knokke - Breskens groep 2
Rainier zweep Knokke - Breskens groep 2
Ron van Vliet Knokke - Breskens groep 2 20 BUS 18 BOOT

Corinnr Zwindorp - Breskens groep 3
Elvira Wondergem Zwindorp - Breskens groep 3
Esther Brouwer Zwindorp - Breskens groep 3
Françoise Koole Zwindorp - Breskens groep 3 (niet met de boot)
Geo Zwindorp - Breskens groep 3
Inge Cornelis Zwindorp - Breskens groep 3
Inge steketee Zwindorp - Breskens groep 3
Janet Stouten Zwindorp - Breskens groep 3
Johanna Brouwer Zwindorp - Breskens groep 3
Laura Volleberg Zwindorp - Breskens groep 3
Lenny Caljouw Zwindorp - Breskens groep 3
Leo van Driel Zwindorp - Breskens groep 3
Lili Jasperse Zwindorp - Breskens groep 3
marc buth Zwindorp - Breskens groep 3
Marjon Zwindorp - Breskens groep 3
Peter-Paul Lobbezoo Zwindorp - Breskens groep 3
Rob Ferdinandus Zwindorp - Breskens groep 3
Sarijke aerts Zwindorp - Breskens groep 3
Wilma Mabelis Zwindorp - Breskens groep 3
19 BUS 18 BOOT


DUURLOOP BELGIE - NEDERLAND
15 JULI 2017
Verzamelen Breskens 7:30 uur (kom op tijd de boot wacht niet)
afvaart Vlissingen 7:48 uur - Breskens 8:11 aankomst - zsm richting bus die klaar staat!
Bus richting Zwindorp 8:15 - 8:20 uur - aankomst Zwindorp rond 8:45 uur
GROEP 3 loopt vanaf Zwindorp
Bus richting Knokke aankomst rond 9:00 - 9:15 uur
GROEP 1 & 2 vanaf Knokke - Boulevard
vertrek punten staan op kaart
http://afstandmeten.nl/index.php?id=1999771 (globale route)

retour verwachte tijden aankomst Breskens
- groep 3 - rond 10:45 uur - boot 10:48 of 11:18 uur (Vlissingen 25 minuten later)
- groep 1 - tussen 11:30 en 11:45 uur - boot 11:48 of 12:18 (Vlissingen 25 minuten later)
- groep 2 - tussen 12:00 en 12:15 uur - boot 12:18 (Vlissingen 25 minuten later)

Bij deze de deelnemerslijst zoals deze nu bij mij bekend is. Aan de hand van deze lijst ga ik de boot tickets bestellen. Klopt het niet dan heb je vandaag nog de tijd om te reageren! De bus is al betaald en staat klaar. Hierboven het schema zoals het er nu uitziet (betaal info komt later)

DEELNEMERS DIE ZICH HEBBEN OPGEGEVEN

Nelleke Bosscha Knokke - Breskens groep 1
Anthony van den Berg Knokke - Breskens groep 1
Danny Dijke Knokke - Breskens groep 1
Marc Wijne Knokke - Breskens groep 1
Marian van Dijk Knokke - Breskens groep 1
Marko Verkaart Knokke - Breskens groep 1 6 BUS 6 BOOT

Angelique Harinck Knokke - Breskens groep 2
Cindy den Hollander Knokke - Breskens groep 2
Dore Knokke - Breskens groep 2
Hans Lievense Knokke - Breskens groep 2
Hennie van Eijbergen Knokke - Breskens groep 2
Jan Bakker Knokke - Breskens groep 2
Jean-Pierre Maas Knokke - Breskens groep 2
Johnny Dooms Knokke - Breskens groep 2 (niet met de boot)
Jolanda Bilderbeek Knokke - Breskens groep 2
Jörgen Peer Knokke - Breskens groep 2
Leon Knokke - Breskens groep 2
Leon Verlinde Knokke - Breskens groep 2 (niet met de boot)
Maria Vierthaler Knokke - Breskens groep 2
Mariette van Vliet Knokke - Breskens groep 2
marjan de schipper Knokke - Breskens groep 2
Marjan Ririhena Knokke - Breskens groep 2
Monique Rijkse Knokke - Breskens groep 2
Nicky Sherrington Knokke - Breskens groep 2
Rainier zweep Knokke - Breskens groep 2
Ron van Vliet Knokke - Breskens groep 2 20 BUS 18 BOOT

Corinnr Zwindorp - Breskens groep 3
Elvira Wondergem Zwindorp - Breskens groep 3
Esther Brouwer Zwindorp - Breskens groep 3
Françoise Koole Zwindorp - Breskens groep 3 (niet met de boot)
Geo Zwindorp - Breskens groep 3
Inge Cornelis Zwindorp - Breskens groep 3
Inge steketee Zwindorp - Breskens groep 3
Janet Stouten Zwindorp - Breskens groep 3
Johanna Brouwer Zwindorp - Breskens groep 3
Laura Volleberg Zwindorp - Breskens groep 3
Lenny Caljouw Zwindorp - Breskens groep 3
Leo van Driel Zwindorp - Breskens groep 3
Lili Jasperse Zwindorp - Breskens groep 3
marc buth Zwindorp - Breskens groep 3
Marjon Zwindorp - Breskens groep 3
Peter-Paul Lobbezoo Zwindorp - Breskens groep 3
Rob Ferdinandus Zwindorp - Breskens groep 3
Sarijke aerts Zwindorp - Breskens groep 3
Wilma Mabelis Zwindorp - Breskens groep 3 19 BUS 18 BOOT


totaal bus 45 totaal boot 42

 

 


 

1 juli 2017

Nieuwe agenda staat online klik hier (3e kwartaal 2017)


Het plan: duurloop Knokke - Breskens

15 juli lopen we van

Zwindorp naar Breskens (15 km) - groep 3
Knokke naar Breskens (22 a 24 km) - groep 1/2

vertrek boot Vlissingen 7:48 uur
Bus staat klaar bij Breskens 8:30 uur (of iets eerder als ik dat vraag)
We rijden dan naar Zwindorp (nabij Cadzand) waar groep 3 kan terug lopen (15 km)
daarna rijden we door naar de Boulevard van Knokke en dan lopen groep 1 en 2 terug. (max vanuit 9:35 uur Knokke)

Kosten 10 euro voor boot overtocht (retour 4,00) en bus naar Knokke-Zwindorp (6,00).
Bij 50 personen zijn de kosten gedekt. Bij 30 personen gaan we sowieso, restant word dan door Loopgroep betaald.
Globale route: http://afstandmeten.nl/index.php?id=1999771

GA JE MEE? Ga dan snel naar de onderstaande link en meld je aan. Graag voor 3 juli!

https://goo.gl/forms/6d9zwGjQrYf7rnJC3
Dagje weg met de trein?
Wie gaat er mee naar de 7 Heuvelenloop 2017: 19 NOVEMBER 2017
http://www.zevenheuvelenloop.nl/deelnemers/zevenheuvelenloop


DUURLOOP TRAINING VANAF 8 JULI NAAR ZATERDAGOCHTEND

 

De afgelopen twee jaar hebben meerdere leden van de loopgroep gevraagd, waarom we niet het hele jaar door op de zaterdagochtend blijven trainen. Deze vraag werd meestal gevolgd met de opmerkingen dat leden zich moesten haasten voor de vrijdagavondtraining. Door dit gehaast werd de vrijdagmiddag, en daarmee het begin van het weekend, als behoorlijk stressvol ervaren. Ook werd er geregeld gevraagd: Wanneer moet ik eten? Advies is normaal minimaal 2 uur van te voren.. maar 17:00 uur is dan weer niet haalbaar voor de meeste lopers. Na de training betekent bij 20 km.. dat je rond 21:15 bij de kanovijver bent, naar huis gaat en dan na het douchen rond 22:00 uur pas eet.

 

De reden dat we 8 jaar geleden hebben besloten om gedurende de lente- en zomermaanden op de vrijdagavond te trainen, had te maken met mijn toen enige collega trainer Remy. Hij had vaak wedstrijden in het weekend en had zo toch nog gelegenheid om training te geven. Zelf kon ik dan op zaterdagochtend de Start Running trainingen geven, zonder dat ik net als de andere SR trainers eerst 25-30 km had gelopen.

 

Persoonlijk  merk ik ook dat na een drukke week de hele vrijdag in het teken staat van de lange duurloop die avond. Gezien het werk van mijn vrouw, die pas rond 20.00-20.30 thuis was, moest mijn dochter bijvoorbeeld altijd even oppassen. Eten, kinderen etc.. het is meestal stressen zo net voor 19:00 uur. Later starten is /was geen optie, omdat we dan al te snel in het donker trainen, gezien de langere afstanden en de ondergaande zon.

 

Tevens hebben we de afgelopen jaren, als gevolg van onweer en hitte, al verschillende trainingen moeten afzeggen of verplaatsen naar zaterdagochtend of zelfs zondagochtend.

 

De meeste (verstandige) lopers die een wedstrijd lopen in het weekend trainen sowieso al niet op vrijdag of zaterdag.  Mensen die een weekend weg gaan, vertrekken ook vaak op vrijdag.  Dat is dus eigenlijk ook geen reden om op de vrijdagavond te blijven trainen.  

 

Lang had ik het idee, het is niet anders en zo hebben we het ooit bepaald.

 

Afgelopen maand heb ik naast vragen en opmerkingen van leden, ook van verschillende trainers dezelfde vragen en opmerkingen gekregen. Vervolgens heb ik deze verandering bespreekbaar gemaakt onder al onze trainers. De trainers hebben er unaniem geen bezwaar tegen dat de training voortaan op zaterdagochtend wordt gehouden. Ook voor de trainers geeft dit meer voordelen. 

De voorkeur van de trainers gaat uit naar de zaterdagochtend om 8:30 uur of misschien wel eerder bij warm weer. 

 

Is het warm weer, dan starten we eventueel zomers gewoon heel vroeg op zaterdagochtend (7:00 uur - 8:00 uur als het aan mij ligt). Is het slecht weer dan verzetten we de training naar zondagochtend (bij onweer bijvoorbeeld)

Dit geven we natuurlijk de avond ervoor al aan via Facebook.

 

Ik snap ook dat het voor een aantal lopers niet zal uitkomen en dat vind ik dan ook erg vervelend. Ik zou het dan ook fijn vinden als deze lopers even persoonlijk contact met mij opnemen via Messenger of mail (info@loopgroepzeeland.nl). Je mag mij natuurlijk ook even bellen. Zeker als je net lid geworden bent van de Loopgroep en tot doel had de kustmarathon te lopen. Ik snap heel goed dan je dan nu even baalt. Ik denk graag met je mee en ga graag samen met jou op zoek naar een oplossing. Kan je als gevolg van deze wijziging slechts 1 keer per week trainen en was je onbepekt lid, dan ontvang je natuurlijk ook een deel van je contributie terug.

 

De ervaring is, dat het op zaterdagochtend drukker is bij de training dan op vrijdagavond. Dus wij hopen ook veel lopers opnieuw te mogen begroeten bij de zaterdagochtend groep in de zomer.

LET OP,  8 JULI gaan we voor de eerste keer weer trainen op ZATERDAGOCHTEND 8:30 uur!

 

 

 

 

 

 


MAANDAG 19 MEI 2017

Training gaat niet door!

Ivm de hitte deze avond is er geen training!


WOENSDAG 17 MEI 

Woensdagavond 17 Mei is er geen officiële training. Er is dan vrijwilligers bijeenkomst van Colours by the Sea en veel trainers zijn daar bij aanwezig. Natuurlijk wordt er wel gewoon gelopen. Maar of daar een trainer bij is, is op dit moment nog niet duidelijk.


Vanavond 12 mei) gaat de training niet door.. het weer is twijfelachtig maar ga het risico niet nemen. Waarschijnlijk is het nog wel droog tussen 19:00 en 19:45 uur. Maar daarna lopen we tussen de onweersbuien. Fijne avond allemaal. Wellicht zijn er mensen die op eigen gelegenheid morgenochtend of zondag willen lopen. Kijk hiervoor in de facebook groep.


Training 12 mei - ivm met onweer laten wij rond 18:00 uur weten of de training doorgaat. Check facebook!


Training 12 mei is gewoon bij de kanovijver - dus niet op lokatie zoals de agenda laat zien!


1 mei en 3 mei trainingen vanaf Ritthem.

Zoals ook in de agenda staat zijn de ochtend en avond trainingen op maandag 1 mei en woensdag 3 mei vanaf de parkeerplaats aan de Rammekensweg bij het Ritthemsebos.VRIJDAG 28 APRIL 2017

DUURLOOP LOKATIE

Duurloop training is vanaf Oostkapelle parkeerlaats (Piraat) 19:00 uur.31-03-2017

NOG STEEDS GEEN SHIRT?
Alle shirt zijn geteld en Mariette van Vliet zal naar aanleiding van de "nieuwe" vraag aan mij doorgeven welke shirts er bijbesteld moeten worden. Excuus dat dit zo lang op zich heeft laten wachten. Heb jij nog steeds geen GRATIS shirt ontvangen, maar ben je wel lid geworden van Loopgroep Zeeland? Mail dan naar vlietmarron@hetnet.nl je naam - soort shirt - en je maat ! Dan bestel ik de shirts eind volgende week bij de leverancier.

 


KANOVIJVER TRAININGEN (vanaf 1 april) - SCHEMA - VRIJDAGAVOND DUURLOOP.

Beste allemaal. Marko Verkaart is de afgelopen weken weer helemaal los gegaan op het nieuwe rooster. Dit rooster staat weer online. We zijn nog bezig met het uitkiezen voor wat rode legioen loopjes te komende zomer. Hierover later meer.
DUURLOPEN VRIJDAGAVOND
Vanaf volgende week (7 april) trainen we weer op vrijdagavond voor de lange afstanden (19:00 uur kanovijver)
MAANDAG (19:30 uur) EN WOENSDAGAVOND (18:45 uur)
alle avond trainingen starten vanaf nu ook bij de kanovijver.
Eerste keer maandag 3 april.
BAANTRAININGEN GROEP A
De baantrainingen voor groep A (eventueel groep B) staan op het rooster. Als er baantrainingen zijn op de baan, dan is er geen trainer voor groep A bij de kanovijver.
Als je in het schema een paars vlak ziet, dan is het thema duurloop (lengte). Zowel in de ochtend als in de avond.
Marathon lopers: pas de komende weken op als je net de marathon gedaan hebt of nog moet doen, dat je niet volle bak strand en duinen gaat lopen! Blijf zelf nadenken wat verstandig is. Want je snapt natuurlijk wel dat de avond groepen (lees: de trainers) de duinen en strand verschrikkelijk gemist hebben. ;-)
Veel plezier allemaal en heb je vragen, stel ze dan gerust !


http://www.loopgroepzeeland.nl/agenda.php

 

 

 

 


DOEL VAN TRAINING 25 maart - UPDATE !! LEZEN !!!!
Beste Marathon lopers, zoals jullie kunnen zien lopen we morgen met een deel van de duurloopgroep een halve marathon. Het doel van deze halve marathon is om deze afstand op MARATHON tempo te gaan lopen. Dus NIET op halve marathon snelheid. Kies dan ook een tempo waarvan je denk dat je dit op de marathon wil gaan lopen. Als je dat tempo vanaf de eerste meters loopt en je kan dat volhouden, dan loop je dus de marathon in een bepaalde tijd - voorbeeld:

3:29 - 12,1 km per uur (4:47 min per km)
3:39 - 11,6 km per uur (5:11 min per km)
3:44 - 11,3 km per uur (5:18 min per km)
3:49 - 11,1 km per uur (5:28 min per km)
3:54 - 10,8 km per uur (5:32 min per km)
3:59 - 10,6 km per uur (5:39 min per km)
4:14 - 10,0 km per uur (6:02 min per km)
4:29 - 9,4 km per uur (6:22 min per km) Staat je afstand er niet tussen - zoek dan even je snelheid op http://www.runinfo.nl/gemiddeldeloopsnelheid.htm

Basis indeling marathon groepen
Groep 1 (11,7 km - loopt binnen de 3:39 uur)
Groep 2a (10,7-10,8 - loopt marathon rond 3:55)
Groep 2b (9,5 km - loopt marathon rond 4:27)

Wil je de marathon sneller? Zorg dan dan je een eigen groepje maakt. Wil je langzamer, zorg dat je lopers hebt met de zelfde doelstelling. Ga vooral NIET (NOOIT) met een groep mee die je wellicht qua tempo tijdens deze halve marathon best kan bijhouden terwijl je weet dat je dat tempo niet zal lopen op de marathon. Kies voor het comfortabele tempo dat past bij je marathon doel. Wij willen dat je voelt dat het gemiddelde tempo vooral in het begin prettig is! Dan je dan makkelijk kan lopen...
Tevens zitten we al in de rust periode en moet je nu geen wedstrijden lopen! NOGMAALS!!!! Niet meelopen met een groep waarvan je weet dat je dit op de hele marathon niet zou kunnen.

Wij adviseren je om morgen rond 8:45 uur al even in te lopen... en dan starten we om klokslag 9:00 uur ! Dus kom op tijd.
Er zijn twee drankposten aanwezig, maar die zijn zoals bij een wedstrijd... pakken en doorlopen.. we stoppen niet!

Route : klik

 


ZATERDAG 18 MAART GOES TRAINING + route

Op 18 maart vertrekken de lange duurloop groepen om 8:25 uur van station Oost-Souburg naar Arnemuiden (gr 3) en Goes (gr 1&2). Bij aankomst (Goes 8:42) zullen wij terug lopen naar Vlissingen. Onderweg staan drankposten met bananen, sportdrank, drop, winegums, water en een peptalk van drankcoach Jan Jansma (Goes lopers) en de te lopen afstand is rond de 32 km.
Wil je korter lopen (23km) dan kan je in Arnemuiden weer op de trein richting Souburg gaan.

Voor groep 3 (geef je zelf vandaag nog op) geldt dat deze uitstappen in Arnemuiden en vanaf daar terug lopen naar station Souburg (max 15-16 km). Let op, elke loper moet zijn eigen treinkaartje kopen (enkeltje Arnemuiden, Goes).
Voor alle lopers van groep 1,2 en 3 waarvoor deze afstand te groot is, vanaf half 10 kan je zelfstandig een duurloop gaan doen vanaf de kanovijver. Daar zijn op 18 maart geen trainers.

kaartjes kan je al via de website kopen van de NS
https://www.ns.nl/eticket/ticket... Of.... neem je OV-chipkaart mee.
PS- je kan natuurlijk ook in Vlissingen, Middelburg of Arnemuiden op stappen (of in Goes klaar staan)
Marko Verkaart heeft een nieuwe route gemaakt en een mooi tempo schema. (tempo schema alleen op facebook)
ROUTE VANAF GOES :http://afstandmeten.nl/index.php?id=1928673

&

 

 

top